RECEPT NA IHNEĎ MÄKKÉ A SUPER CHUTNÉ
MEDOVNÍČKY
Cesto:
1 kg hladkej preosiatej múky
250 g práškového cukru
250 g zmäknutého masla
250 g medu
2 ČL kopcom perníkového korenia
1ČL mletej škorice
2 ČL sódy bikarbóny
4 stredne veľké vajcia
Poleva:
1 bielko
150 g práškového cukru (3 x preosiať)
Postup:
Vypracujeme si medovníkové cesto.
Zmiešame suché suroviny na cesto: múku, sódu bikarbónu, škoricu a perníkové korenie. Zvlášť zmiešame rozpustené maslo, cukor, med a vajcia, ktoré postupne vmiešame do suchej zmesi.
Cesto necháme odležať v chladničke celú noc.
Odležané cesto rozdelíme na 4 časti a začíname vaľkať (asi na 0,5 cm) a vykrajovať. Potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Rúra by mala byť vyhriata na 180 stupňov.
Pečieme 9-10 minút, nie viac aby neuschli.
Medovníčky zdobíme polevou z vyšľahaného bielka a cukru.
Tip: Ak chcete polevu redšiu, pridajte citrónovú šťavu. Dobrú chuť!
Pozrite si v našej ponuke kuchynské pomôcky.
www.leoness.sk – Váš obľúbený e-shop 😊